onsdag den 15. oktober 2008

Pukkelhvaler















Jeg har været ude og se pukkelhvaler. Nogen af hvalerne hoppede op og var legesye. Nogen af hvalerne veget op til 40 ton. der var altid to hvaler en mor og et barn sammen. Moren viser barnet hvordan man skulle hoppe op. Hvalerne er kun ved Australien i Stillehavet i få månder om året. De parer sig og giver ungen mælk inden de skal svømme til Anaktis. Hvalernes ungerne bliver kaldt en kalv. Når en hval dame skal pare sig med en hval mand gør han damen gravid og smuter igen.
Hval damen er gravid i 18 månder. Når kalven bliver født skal den væer sammen med sin mor i et åres tid ind til den kan klare sig selv. Og bagefter finder den en gruppe den kan være sammen med i lang tid.
Jeg har også hørt hvalerne synge under vand det er en slags kærlighedssange og deres måde at snake sammen på.

3 kommentarer:

Kusine Lene sagde ...

Hej igen med jer.

Tusind tak for jeres dejlige ferie oplevelser. Hvor er det skønt alt det i ser og oplever. Vildt at I har set både pukkelhvaler, kænguruer, koalabjørne, sjove fisk mm. Det er jo fantastisk.Ida du skriver dejligt levende. Ville helt selv ønske man var der ;-))
Her i Næstved står den på efterårsferie. Vi har ingen vilde planer. I dag regner det, så jeg tror det ender med film og lidt pandekager...:-))

Glæder os allerede til at høre mere fra jer.

Pas godt på hinanden og nyd det.

Knus og tanker fra kusine Lene og Kim.

Emil sagde ...

Hej Ida

Håber du har det godt- Det er efterårsferie i danmark. Vimhar været med Oslo båden. det var rigtigt sjovt. Vi var til disco hver aften. I Oslo så vi den nye opera, hard rock cafe og holmenkollen. Jeg er lige blevet afdelingsleder på mit arbejde.
Nu er vi i fåborg med Susanne, Amalie og Mathilde og mormor og morfar altså din farmor og farfar.
Idag har vi gået tur langs med vandet og i byen og badet i poolen.
Hils de andre.
Mange hilsner fra alle her.
Kærlig hilsen
Faster Birgitte

farmor og farfar sagde ...

Hej Ida

Vi læser alt det du skriver. Det er spændende.
Vi er på ferie i fåborg.
Her var vi også da du var baby.
Vi håber du har det godt.
Hils de andre.
Kærlige hilsen
farmor og farfar