torsdag den 4. december 2008

Silkefarm


Jeg har set en silkefarm i Siam Reap. Vi tog en tuktuk fordi farmen lå lidt ude for byen.
De bruge ikke silkelarverne de bruger silkelarvernes spyt som larvene her spyttet rundt om deres pupper. Pupperne med silken bliver kogt så silken ikke knækker men bliver stærk. Pupperne er gule i starten men når det er blevet til en silketråd beleger de det til hvidt og så farver de det den farve som de vil have det.





De bruger ting fra naturen til at farve tråden med - tingne kan være blade, blomster,grene og bark fra træer. Så væver de det til silketørklæder. De bruger ikke maskiner på farmen. Alt på farmen bliver lavet i hånden. Jeg prøvede at holde en silkelarve det killede på mine hænder. Det de vævede var flot.

6 kommentarer:

Anonym sagde ...

Kære Ida.
Som du jo ved, blev "Lillebror" endelig født i onsdags - og vi er alle MEGET glade for ham. Det var rigtig dejligt at snakke i telefon med dig, Christian og din mor. Jeg glæder mig meget til at I kommer hjem, men det gør I jo også snart.
Du kan tro at Jeppe og Marie blev glade for at se Lillebror, da vi kom hjem med ham. Vi var hjemme allerede 6 timer efter han var født, så han var stadig meget ny. Gaverne du havde lavet til os, er vi også rigtige glade for.
Håber I kommer til at nyde de sidste par dage - Har I mon planlagt hvordan din fødselsdag skal fejres?
KH
Moster

Holger og Karen sagde ...

Kære Ida
Tillykke med fødselsdagen.
Vi håber ,at du får en rigtig dejlig dag.Hvad mon I skal lave?
Vi er spændte på ,om du kan få en af dine livretter på din fødselsdag,og mon du skal have 9is?
Vi glæder os meget til at fejre dig når du kommmer hjem.
Kærlig hilsen
Morfar og Mormor

Anonym sagde ...

Kære Ida.
I dag er det Idas fødselsdag - HURRA HURRA HURRA....
STORT tillykke med fødselsdagen. Vi sidder og tænker på hvad I mon laver i dag. Det er jo en helt anden fødselsdag end den du plejer - sommertøj og et helt anderledes sted.
Vi glæder os rigtig meget til at fejre dig når du kommer hjem.
Kærlig hilsen
Marie, Jeppe, Lillebror,
Ralf og Moster

Emil sagde ...

TILLYKKE IDA.
Håber du får en dejlig dag.Mon de har lagkage og varm kakao i Cambodia? Tillykke med din nye fætter det bliver vel nok spændende at komme hjem og se ham.
Vores lille kusine skal døbes imorgen. Hun skal hedde Agnete.
Anne skal give danseopvisning på søndag. Anne-Mette Rasmussen kommer også og giver danseopvisning.
Håber du får en rigtig dejlig dag.

Kærlig hilsen
Thomas, Emil, Anne og Birgitte

Kusine Lene sagde ...

Kære Ida.

I dag er det Idags fødselsdag, HURRA HURRA HURRA....
Stort tillykke med fødselsdagen, søde Ida. Håber du har en dejlig dag og er blevet fejret godt, selvom du er langt hjemme fra:-))Sikker på at der rigtigt er blevet hygget om dig.
Tænker på jer her i Danmark. Glæder os til vi snart har jer hjemme igen. Glæder os til at se jer og høre om jeres fantastiske rejse. Det har været så skønt, at du Ida har skrevet og fortalt så mange dejlige ting om jeres ferie.

I må virkelig nyde det sidste stykke tid.

Pas på hinanden.

Knuser fra Kusine Lene og Kim.

Anonym sagde ...

Kære søde Ida!!!!!!!!!
Et STORT TILYKKE med din fødselsdag! Vi håber du får en fantastisk dag med gaver og fejring, vores gave må du desværre vente med at få til du kommer hjem. Vi glæder os rigtig meget til du kommer hjem.Vi har besøg af mormor og morfar som passede os igår mens mor og far var til julefrokost. Idag skal vi hygge og bage kager. knus fra Mathilde og Amalie